Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн роди момиченце, съобщи Би Би

...
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн роди момиченце, съобщи Би Би
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн роди момиченце

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн роди момиченце, заяви Би Би Си. 

Бебето е първо за 37-годишната щастлива майка. Тя публикува в Instagram своя фотография с колегата си Кларк Гейфорд и щерка им от болницата в Оукланд, споделяйки, че раждането на крепко момиченце с тегло 3,31 кг я е направило извънредно щастлива. Ардърн споделя още, че с бебето се усещат добре и благодари на всички доброжелатели за поддръжката, както и на медицинския екип, асистирал раждането.

Ардърн става първата жена в историята на Нова Зеландия и втората в света след министър-председателката на Пакистан Беназир Бхуто през 1990 година, забременяла и родила дете в качеството си на настоящ министър председател.

Джасинда Ардърн бе определена през октомври 2017 година и стана най-младият министър председател, който страната е имала от 1856 година, присъединявайки се към вълна от нови млади държавни водачи по света. 

Тя изпълняваше отговорностите си съвсем до края на бременността и оповести, че след раждането има намерение да се върне на работа при започване на август.

" Не съм първата жена, която ще се занимава с няколко неща. Не съм първата жена, която ще работи и ще има бебе - има доста дами, които са правили това преди ", сподели тя по-рано тази година в изявление за Radio New Zealand.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР